Εταιρικό & Εμπορικό Δίκαιο

Ανταποκρινόμενοι στις σύγχρονες συνθήκες παγκοσμιοποίησης και ανάπτυξης των διασυνοριακών συγχωνεύσεων, απορροφήσεων εταιριών και επενδύσεων, η εταιρία μας έχει εξελιχθεί και επεκταθεί τα τελευταία χρόνια, ώστε να καλύπτει πλήρως τις αυξημένες ανάγκες των πελατών της για την παροχή ποιοτικών πολυ – δικαιικών και επιχειρηματικά – προσανατολισμένων νομικών συμβουλών, προσφέροντας εξειδικευμένες υπηρεσίες σε όλους τους τομείς του εταιρικού και εμπορικού δικαίου. Στον τομέα αυτό και πάλι το γραφείο μας αξιολογείται και προτείνεται ως «συνιστώμενο» δικηγορικό γραφείο από το εξειδικευμένο έντυπο “Legal 500”.

Σημαντικές υποθέσεις που χειρίζεται η εταιρία μας:

  • Παρέχουμε πλήρη στήριξη αλλοδαπές εταιρίες και ομίλους εταιριών για τη δημιουργία εγκατάστασης και τη λειτουργίας τους στην Ελλάδα και άλλες Βαλκανικές χώρες.
  • Εκπροσωπούμε τη μειοψηφία των μετόχων στη διαμάχη τους με την πλειοψηφία μετόχων όσον αφορά, μεταξύ άλλων, στη διακυβέρνηση, συμφωνίες των μετόχων και τον έλεγχο της τρίτης σε μέγεθος Ελληνικής εταιρίας παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων.
  • Παρείχαμε νομική στήριξη σε έναν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές επιχειρηματικών εφαρμογών σε παγκόσμιο επίπεδο (συστατικά στοιχεία επιχειρηματικών προγραμμάτων Η/Υ) για επιλεγμένες βιομηχανίες (αεροδιαστημική και άμυνα, αυτοκινητοβιομηχανία, πολιτική αεροπορία, κλπ) στη δραστική αναδιάρθρωση της ελληνικής θυγατρικής του εταιρίας.
  • Η εταιρία μας βοήθησε ελληνική εταιρία παραγωγής DVD  να συνάψει συμφωνία με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για την παραχώρηση δικαιωμάτων DVD για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα, τους χειμερινούς αγώνες του 2006 στο Τορίνο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο, σε συνεργασία με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και την Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων καθώς και με το μεγαλύτερο παγκοσμίως κινέζικο τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.
  • Εκπροσωπήσαμε στις διαπραγματεύσεις εταιρία φωτοβολταϊκών πάρκων σε αντιδικία με Έλληνα επενδυτή για επένδυση αξίας 3.000.000€.
  • Συμβουλεύσαμε ραδιοφωνικό σταθμό σχετικά με την απόκτηση άδειας λειτουργίας και την επίλυση των διοικητικών διαφορών που προέκυψαν από την κτήση άδειας λειτουργίας.
  • Η εταιρία μας παρέχει πλήρη και καθημερινή νομική κάλυψη σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα  (η οποία αφορά κυρίως τη σύνταξη εταιρικών εγγράφων, νομική συμβουλή και κάλυψη σε όλα τα ζητήματα που προκύπτουν για κάθε εταιρία).