Πνευματική & Βιομηχανική Ιδιοκτησία, Δίκαιο ΜΜΕ & Βιομηχανίας του Θεάματος

H εταιρία μας θεωρείται από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα ως η κορυφαία εταιρία στην Πνευματική και Βιομηχανική Ιδιοκτησία, Δίκαιο ΜΜΕ και Διαφήμισης. Οι πρόσφατες αξιολογήσεις αναγνωρίζουν τη σημαντική εμπειρία της εταιρίας μας στο δίκαιο των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, ευρεσιτεχνιών, σημάτων, σχεδίων και υποδειγμάτων και άλλων δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, τόσο σε επίπεδο συμβουλευτικής, όσο και σε επίπεδο μαχόμενης δικηγορίας.

  • Ο Κρίτων Μεταξόπουλος συντονίζει την υπεράσπιση ενός Ελληνικού εργοστασίου παραγωγής DVD, ενώπιον των γερμανικών Δικαστηρίων σε υπόθεση παραβίασης Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας με αντικείμενο που ξεπερνά τα 40 εκ. ευρώ. Ο Γερμανικός Άρειος Πάγος, δικαίωσε τις θέσεις του ελληνικού εργοστασίου και απέρριψε, επί της ουσίας, την αγωγή των δικαιούχων των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

  • Κατά την εκπροσώπηση μεγάλων αλλοδαπών και ελληνικών εκδοτικών και δισκογραφικών οίκων, η εταιρία μας έχει καταρτίσει υποδείγματα κάθε είδους συμβάσεων μεταξύ των οίκων αυτών και των αντισυμβαλλόμενών τους [όπως, δημιουργών (συγγραφέων/ συνθετών), καλλιτεχνικών συντελεστών ( εικονογράφων, μουσικών) κλπ].

  • Η εταιρία μας εκπροσώπησε μεγάλο αριθμό Ραδιοφωνικών Σταθμών που εκπέμπουν μη ελληνικό ρεπερτόριο, στην πολυετή αντιδικία τους με τους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης Συγγενικών Δικαιωμάτων, ερμηνευτών, μουσικών και παραγωγών. Κατά τη διάρκεια της Αντιδικίας το δικαίωμα των ΟΣΔ στην εύλογη αμοιβή για μη ελληνικό ρεπερτόριο αμφισβητήθηκε έντονα και εξεδόθη πλήθος δικαστικών αποφάσεων που αποτέλεσε «νομολογία» για το θέμα αυτό.

  • Η εταιρία μας εκπροσώπησε τα αμερικανικά στούντιο και τις ελληνικές εταιρίες διανομής των ταινιών «Αλέξανδρος» και “Da Vinci Code” (Oliver Stone) στην ελληνική κινηματογραφική αγορά. Και στις δύο περιπτώσεις εκκλησιαστικές οργανώσεις και Έλληνες πολίτες ζητούσαν την απαγόρευση δημόσιας προβολής στις κινηματογραφικές αίθουσες για «ιστορικούς και θρησκευτικούς» λόγους. Αναλάβαμε το συνολικό χειρισμό και των δύο υποθέσεων. Τα ελληνικά Δικαστήρια απέρριψαν εξολοκλήρου το αίτημα λήψης ασφαλιστικών μέτρων των αιτούντων και στις δύο υποθέσεις.

  • Σύμφωνα με πανευρωπαϊκή έρευνα που διεξήχθη από την εταιρία Euromoney Media Group, η εταίρος Ειρήνη Δαρούσου κατατάσσεται ανάμεσα στις 5 καλύτερες δικηγόρους στην Ευρώπη και η μόνη Ελληνίδα υποψήφια για τον τομέα της Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.