Νομική Υποστήριξη για το ατύχημα του Norman Atlantic

Πληροφορίες από τη νομική ιστοσελίδα: Agenzia Legale- Avvocati e Mediazione Online

Για τους επιβάτες και το προσωπικό του πλοίου Norman Atlantic, ιδιοκτησία του στόλου της εταιρίας “Visemar di Navigazione” και υπό διαχείριση της εταιρίας Agenzia Archilbugi, που καταστράφηκε λόγω πυρκαγιάς λίγο έξω από τις ελληνικές ακτές, μόλις ξεκινάει η περιπέτεια για την αξίωση αποζημίωσης και η δύσκολη επιλογή της κατάλληλης νομικής οδού (αστικό ή ποινικό δίκαιο) και δικηγορικής εταιρίας, που θα αναλάβει τη διαχείριση μιας τόσο δύσκολης υπόθεσης.

Τι μπορείτε να κάνετε για να λάβετε τη μέγιστη δυνατή αποζημίωση;

Λόγω της συμμετοχής και εμπειρίας μας στην περίπτωση του ναυαγίου «Costa Concordia” μπορούμε να σας βοηθήσουμε να εγείρετε αξιώσεις για σωματικές και υλικές βλάβες , αποζημίωση για απώλεια περιουσιακών στοιχείων, δαπάνες μεταφοράς, αποζημίωση για μη ολοκλήρωση του πακέτου διακοπών κλπ. Έχουμε εκπροσωπήσει στο παρελθόν 100 επιβάτες στην ποινική δίκη κατά του Καπετάνιου του Costa Concordia, κ. Schettino και έχουμε συμβουλέψει εκατοντάδες άλλους επιβάτες σχετικά με αγωγές που είχαν κατατεθεί είτε από άλλους δικηγόρους ή από ενώσεις καταναλωτών, που αρχικά δεν αποκλείσθηκαν από την ποινική δίκη αλλά με τη συμβολή μας καταφέραμε να τους εκπροσωπήσουμε άμεσα και αποτελεσματικά.

Μην απευθυνθείτε σε Ενώσεις Καταναλωτών και δικηγόρους που δεν έχουν πείρα στο ναυτικό δίκαιο.

Μην συμμετέχετε σε ομαδικές αγωγές. Η αποδοτικότερη λύση είναι να προσφύγετε ατομικά ενώπιον των δικαστηρίων για όσες βλάβες έχετε υποστεί. Πολλές δικηγορικές εταιρίες και σύνδεσμοι καταναλωτών δηλώνουν δημόσια πως οι ομαδικές αγωγές είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να διεκδικήσει ο επιβάτης αποζημίωση και μάλιστα προσδιορίζουν ήδη την αποζημίωση σε 10.000€ τουλάχιστον. Πιστεύουμε ότι οι αποζημιώσεις θα είναι υψηλότερες στην περίπτωση του Norman Atlantic καθώς υπάρχουν αρκετές ιδιαιτερότητες, όπως η εγκατάλειψη του πλοίου εν πλω σε σφοδρή κακοκαιρία (7-8 μποφόρ) που καθιστούσε τις προσπάθειες διάσωσης και περισυλλογής των ναυαγών εξαιρετικά δυσχερή. Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες των επιβατών αποδεικνύουν την ιδιαίτερα δυσχερή κατάσταση: «Καιγόμαστε και βυθιζόμαστε, κανείς δεν μπορεί να μας σώσει», «Βοήθεια, είμαστε στο πλοίο ολομόναχοι», «Τα παπούτσια μας λιώνουν από τα φλεγόμενα πατώματα». Περίπου 150 άτομα διασώθηκαν από τις σωσίβιες λέμβους του Norman Atlantic, αλλά λόγω των κακών καιρικών συνθηκών η μεταφορά προς τα ελληνικά διασωστικά πλοία ήταν πολύ δύσκολη έως ακατόρθωτη. Πολλές από τις σωσίβιες λέμβους καήκαν από την φωτιά. Παράλληλα κάποια ελικόπτερα της ελληνική αεροπορίας προσπαθούσαν να διασώσουν μερικούς από τους 512 συνολικά επιβαίνοντες στο πλοίο.

Όλοι οι επιβάτες δικαιούνται αποζημίωση από συμβατική ευθύνη της πλοιοκτήτριας εταιρίας, αλλά δικαιούνται και αποζημίωση για τις τυχόν παραβάσεις των προδιαγραφών των κανονισμών ασφαλείας καθώς και για τυχόν πλημμέλεια της πλοιοκτήτριας εταιρίας σχετικά με την ασφαλή προετοιμασία του πληρώματος για παρόμοιες καταστάσεις. Αυτοί οι παράγοντες μπορούν να επιδράσουν αυξητικά ως προς το ύψος της αποζημίωσης, κατά τη θεωρία της «τιμωρητικής αποζημίωσης ή punitive damages», όπου σύμφωνα με το Δίκαιο των ΗΠΑ, επιπροσθέτως της τυπικής αποζημίωσης για βλάβες το δικαστήριο επιδικάζει τιμωρητική αποζημίωση ώστε να αποτρέψει την εταιρία από μελλοντικές τέτοιες εγκληματικές παραλείψεις.

Γιατί η ομαδική αγωγή δεν ενδείκνυται; Μπορείτε να προστατέψετε τα δικαιώματά σας και να λάβετε την υψηλότερη δυνατή αποζημίωση.

Οι ομαδικές αγωγές ενδείκνυται όταν πολλοί ενάγοντες για τους ίδιους λόγους απαιτούν μια μετριοπαθή αποζημίωση κάνοντας χρήση ενός δικηγόρου συλλογικά με σκοπό τη μείωση των εξόδων και αμοιβών. Η ζημία που προκύπτει από την εν πλώ πυρκαγιά στο NormanAtlanticδεν συνιστά μια τυπική περίπτωση αποζημίωσης κατά τις συνήθεις διαδικασίες των ενώσεων καταναλωτών κλπ. Η ατομική προσφυγή δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιηθούν όλα τα ένδικα μέσα και να μην περιοριστεί ο ενάγων στην ελάχιστη αποζημίωση που συνήθως επιδικάζουν τα δικαστήρια σε περιπτώσεις ομαδικών αγωγών.

Εξειδικευόμαστε στη μεσολάβηση και στην εξωδικαστική επίλυση διαφορών, η οποία ενδείκνυται για τη γρήγορη και άμεση εξασφάλιση αποζημίωσης απευθείας από την πλοιοκτήτρια εταιρία. Η εταιρία μας διαθέτει έμπειρους νομικούς συμβούλους και συνεργάτες στην Ιταλία (Ρώμη, Μιλάνο, Φιουμιτσίνο) με εξειδικευμένη γνώση κυρίως όσον αφορά τη Σύμβαση των Αθηνών σχετικά με τη θαλάσσια μεταφορά επιβατών και των αποσκευών τους. Για παράδειγμα, δίνεται η δυνατότητα βάσει της Σύμβασης των Αθηνών, σε περιπτώσεις αγωγής αποζημίωσης για σωματική βλάβη και θάνατο, ο ενάγων να επιλέξει την πιο ευνοϊκή δικαιοδοσία, δηλαδή την Ιταλική. Το εισιτήριο της κρουαζιέρας αναφέρει πως το Ιταλικό Δίκαιο ισχύει. Σε περιπτώσεις σωματικών βλαβών ο Ιταλικός Νόμος παρέχει πιο εκτεταμένα μέσα θεραπείας σε σχέση με τον Ελληνικό Νόμο.

Το να βασιστείτε σε ενώσεις καταναλωτών, να εμπιστευθείτε αλλοδαπές δικηγορικές εταιρίες ή δικηγόρους που δεν ειδικεύονται σε αυτόν τον τομέα, θα οδηγήσει αναπόφευκτα στον διπλασιασμό των δικαστικών εξόδων και των χρεώσεων ανά ώρα που θα βαρύνουν οικονομικά εσάς. Παρακαλώ λάβετε υπόψη σας ακόμα ότι κάποιες μεγάλες εταιρίες ανά τον κόσμο απλά θα παρακάμψουν τους πελάτες τους στην ιταλική ένωση καταναλωτών, η οποία συνδέεται με δικηγόρους και ιταλικές δικηγορικές εταιρίες, προσπαθώντας να συγκεντρώσουν ικανό αριθμό ατόμων ώστε να καταθέσουν ομαδική αγωγή και θα σας ζητήσουν το μέγιστο των εξόδων επί της ομαδικής αγωγής με βάση υπολογισμού το ποσοστό του αμερικάνικου νομικού συστήματος: 40% των χρημάτων που θα κερδίσετε με την αγωγή! Επομένως, με το να καταθέσετε την ομαδική αγωγή μαζί τους, θα δώσετε τα χρήματά Σας στα διεθνή δικηγορικά γραφεία, στις ενώσεις καταναλωτών και στις ιταλικές δικηγορικές εταιρίες.

Το δικηγορικό μας γραφείο στην Ιταλία (με γραφεία στο Μιλάνο, στη Ρώμη και στο Φιουμιτσίνο) αποτελείται από μία ομάδα πλήρως αγγλομαθών δικηγόρων, ειδικών σε υποθέσεις αποζημιώσεων σε περιπτώσεις ναυαγίων και στο ναυτικό δίκαιο, που εξασκούν το δίκαιο του τουρισμού και των ταξιδίων, καθώς και ειδικών στη μεσολάβηση. Χειριζόμαστε καθημερινά υποθέσεις είτε αστικής είτε/ και ποινικής δικαιοδοσίας σε ζητήματα αποζημιώσεων και ναυτικά θέματα. Για τη διεξαγωγή μίας υποθέσεως στην Ιταλία απαιτείται Ιταλός δικηγόρος που θα λάβει μέρος στη δίκη, επομένως αν ήδη έχετε κάποιον δικηγόρο που εμπιστεύεστε στη χώρα σας μπορούμε να συνεργαστούμε μαζί του, να χειριστούμε την υπόθεση υπό τις υποδείξεις του και να οδηγήσουμε την υπόθεση με την εμπειρία μας στο ιταλικό δίκαιο και την πρακτική στα εγχώρια δικαστήρια.

Η εταιρία δεν έχει ακόμα επίσημα ανακοινώσει το πλήρες πακέτο αποζημίωσης για τους επιβαίνοντες στο πλοίο κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ. ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ:

1. Φτιάξτε μία λίστα όλων των πραγμάτων σας (κοσμήματα, ηλεκτρονικός εξοπλισμός, χρήματα, ρούχα κτλ) που χάθηκαν στο ναυάγιο.

2. Αναζητήστε τα ταξιδιωτικά έγγραφα (παραστατικό του ταξιδιού από ηλεκτρονικό ταχυδρομείο – e-mail-, ταξιδιωτικό πρακτορείο κτλ) και καταγράψτε όλα τα έξοδα ταξιδιού και επαναπατρισμού που κάνατε.

3. Για όσους από εσάς τραυματιστήκατε, κρατείστε αντίγραφα ιατρικών πιστοποιητικών και εξόδων, ενώ μετά την επιστροφή σας επισκεφθείτε το γιατρό σας για να εκδώσει ιατρική γνωμάτευση για άγχος και ψυχολογικό στρες οφειλόμενο σε «διαταραχή μετατραυματικού στρες» (PTSD).

4. Παρακαλώ επικοινωνήστε με τη δικηγορική μας εταιρία προκειμένου να στείλετε αμέσως και εντελώς δωρεάν ένα πρώτο έγγραφο με το οποίο θα ζητάτε αποζημίωση στην πλοιοκτήτρια (στο εξής έγγραφο δικαστικής διεκδίκησης), το οποίο διακόπτει κάθε παραγραφή ή και αποσβεστική προθεσμία (δεν πρόκειται για 10 ημέρες, όπως ίσως ακούσατε στις ειδήσεις στην τηλεόραση, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι προτιμότερο να στείλετε το συντομότερο δυνατό το έγγραφο με τη ζημία που υπεστήκατε ώστε να εκκινήσει η νόμιμη τοκοφορία).

5. Σε περίπτωση τραυματισμού, αυτός υπόκειται στην ποινική διαδικασία και πρέπει να καταθέσετε έγκληση μέσα σε τρεις μήνες από το συμβάν (συστήνεται).

6. Η όλη διαδικασία με το γραφείο μας θα λάβει χώρα διαδικτυακά, χωρίς να απαιτείται η φυσική σας παρουσία στα γραφεία μας, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e- mail) και μέσω διασυνδέσεων με κάμερα στο διαδίκτυο. Άλλως αν το προτιμάτε, μέσω προσωπικής συνάντησης στα γραφεία μας στο Μιλάνο, στη Ρώμη ή στο Φιουμιτσίνο ή και στις περισσότερες ιταλικές πόλεις.

7. Έχουμε ανοίξει μία γραμμή επικοινωνίας για συμβουλές αποζημιώσεως στην περίπτωση του ναυαγίου Concordia.

ΠΡΟΣΟΧΗ : προσωπική παρουσία δεν απαιτείται εκτός σπάνιων και ειδικών περιπτώσεων. Δεν πιστεύουμε έτσι κι αλλιώς ότι θα οδηγηθούμε σε δίκη, καθώς η πιθανότητα συμβιβασμού που θα προκύψει από τη διαδικασία της μεσολάβησης, ενισχύεται από την ποινική υπόθεση και τα αποτελέσματα των ερευνών. Έτσι, το γραφείο μας εξουσιοδοτείται να λειτουργεί εξ ολοκλήρου διαδικτυακά, με ειδικές συνδέσεις βίντεο, πολύ εύκολες στη χρήση.

Όλες οι αιτήσεις, τα έγγραφα και οτιδήποτε χρειαστεί θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα, θα σταλεί με ηλεκτρονικό μήνυμα, ή στην περίπτωση των πρωτότυπων εγγράφων μέσω ταχυδρομείου.

Πιστεύουμε ότι όλοι οι επιβάτες θα δικαιούνται αποζημίωσης διαταραχής μετατραυματικού στρες (PTSD), επομένως είναι καλό να αποκτήσετε μία γνωμάτευση ειδικού ιατρού κατά την επιστροφή σας και να κρατήσετε όλες τις αποδείξεις στο όνομά σας.

Προκειμένου να προχωρήσουμε προς όφελός σας, είναι επείγον να στείλετε την επιστολή στην οποία θα αξιώνετε τις καταγραφείσες ζημίες, αν δεν το έχετε ήδη πράξει. Αυτό θα είναι χωρίς καμία χρέωση, όπως και όλες οι άλλες δικές μας πρωτοβουλίες για λογαριασμό σας, καθώς λειτουργούμε υπό τη βάση κοινής συμφωνίας, ότι εάν δεν πάρετε τα λεφτά σας δεν θα αναζητήσουμε τα έξοδα και τις χρεώσεις μας. Είναι τόσο απλό. Εμείς θα πρέπει να έχουμε αντίγραφο του εισιτηρίου σας και κατόπιν αυτού θα λάβετε από εμάς όλα τα έγγραφα: ερωτηματολόγια, την αναφορά και το συμφωνητικό.

Λάβετε παρακαλώ υπόψη σας ότι το γραφείο μας κάνει μία σημαντική προσπάθεια να συγκεντρώσει όλες τις λεπτομέρειες από τους επιβάτες και τις αρχές, προκειμένου να καταθέσει μήνυση για όλους τους πελάτες μας, διότι πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο καλύτερος και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να ανοίξει ο δρόμος προς την αλήθεια για το τι συνέβη και για τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας προκειμένου να επιτευχθούν υψηλές αποζημιώσεις.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα εμπιστευθείτε κυρίως την αφοσίωσή μας στο συμφέρον σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας τώρα, χωρίς δέσμευση χρέωσης, για δωρεάν συμβουλές και άμεσες απαντήσεις!